Gyorsan kellett sütnöm, aztán még gyorsabban fényképeznem, mert közben megérkeztek a bútorszállítók, a gyerekek meg ették volna reggelire a gofrikat. Nincs bene tojás és liszt, illetve, ha nem állati eredetű tejet teszünk bele, és a vajat is lecseréljük olajra vagy kókuszzsírra, akkor még tejterméktől is mentes lesz. Elsőre nem lett rossz ez a gofri, de kissé nehezen jöttek ki a sütőformából. Érdekes mód az utolsó két adaggal viszont nem volt probléma. Még gyakorolni, próbálgatni kell, hogy megtaláljam a számunkra megfelelő tésztát, de azért ezt most beírom, hogy később ne kelljen keresgélnem. A receptet egyébként a The puur blogon találtam.
Hozzávalók:
- 2 dl szóda,
- 3 dl (mag)tej,
- 4 evőkanál olaj/vaj, ki mit használ,
- 1 g aszkorbinsav vagy pár csepp citromlé vagy 2 evőkanál almaecet,
- 1 kiskanál szódabikarbóna,
- 1 lenmagtojás (1 evőkanál lenmagliszt/őrölt lenmag+3 evőkanál víz),
- 5 dkg barna rizsliszt,
- 15 dkg hajdinaliszt,
- 10 dkg kölesliszt,
- 10 dkg mandulaliszt (nálam őrölt mandula, de most egyébként darált diót tettem bele),
- olaj/kókuszzsír, vaj (ha nem tartjuk a tejmentes diétát) a sütő kikenéséhez.
Elkészítés:
1. Egy tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat, majd hozzáadjuk a szárazakat.
2. Csomómentesre keverjük és pár percig állni hagyjuk. Közben előmelegítjük a gofrisütőt.
3. A sütőt kikenjük zsiradékkal (olaj, kókuszzsír stb.), belemerünk egy adag tésztát és készre sütjük. Nekem minden sütés előtt kellett zsírozni a sütőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése