Hozzávalók:
- csirkemell/szürkemarha/sertés vagy bármilyen más hús,
- egy nagy doboz joghurt (nálam joghurt és tejföl vegyesen),
- két kisebb cukkini, kis kockákra vágva,
- egy kisebb patisszon, kis kockákra vágva (hámozhatjuk is),
- 3-4 gerezd fokhagyma, aprítva,
- petrezselyemzöld, aprítva,
- 3-4 gerezd fokhagyma, aprítva,
- petrezselyemzöld, aprítva,
- só,
- bors,
- egy-két evőkanál zsiradék.
Elkészítés:
1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor a következő rész kimaradhat.
2. Egy nagy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd az előkészített húst, mindkét oldalán, elősütjük. Addig sütjük, míg kis színt kap a hús.
3. A húst összekeverjük a joghurttal/tejföllel, ráhalmozzuk a darabolt zöldségeket, fokhagymát, petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk és kicsit megkeverjük, de a hús maradjon alul és a zöldség takarja be azt. Lefedjük és 170-180 fokos sütőben készre sütjük. Csirkehús esetén kb. másfél órát kell sütni, én 2 és fél-3 órát sütöttem a szürkemarhát, lassú tűzön. Omlós, szaftos lett. Mi quinoával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése