2017. február 17., péntek

Zsebes karaj

Először sütöttem így a karajt, de annyira finom volt, hogy máskor is elkészítjük. Lehet variálni a tölteléket, sőt, akár előre be is pácolhatjuk kicsit a húst. 




Hozzávalók: 
- karaj, egészben, csont nélkül,
- szárazkolbász, karikázva,
- 1-2 fej vöröshagyma, szeletelve,
- 1 fej fokhagyma, külső héja leszedve, majd a gerezdek kicsit megroppantva,
- sajt, szeletelve,
- tehetünk a zsebekbe zöldségeket vagy szalonnát is,
- só,
- fűszerek: kakukkfű, oregánó, borsikafű. bazsalikom.
- zsír a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:

1. A húst felszeleteljük úgy, hogy nem vágjuk végig a szeleteket, azaz az alja maradjon egyben. Így lesz egy egész karajunk, ami kb. 1-1,5 cm-ként bevagdaltunk. Sózzuk. Ezeket a "zsebeket" töltjük meg egy-egy kolbászkarikával, sajtszelettel, hagymakarikával, fokhagymagerezddel.

2. Mikor megtöltöttük a húst, befűszerezzük (a kakukkfűvel bánjunk óvatosan).

3. Egy kisebb tepsit vastagon bekenünk zsírral, rátesszük a húst, lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőbe készre sütjük.

4. Tálaláskor szeleteljük. Mi most borsópürével és bulgurral ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése