Most egy olyan recept következik, melynek készítésére nem teljesen emlékszem, mert egyrészt éjszaka főztem, másrészt nem jegyeztem le. Megpróbálom azért leírni azt, amire emlékszem, mert érdemes elkészíteni, nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- 4 doboz tonhal konzerv (sós lében),
- 1 fej vöröshagyma, aprítva,
- 2-3 gerezd fokhagyma, aprítva,
- kb. 6 dl házi (azaz sűrű) paradicsomlé,
- 15 dkg reszelt sajt,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- 3 dkg zsiradék,
- kb. 20 dkg tejföl vagy 1-2 dl tej--->erre a részre nem emlékszem, de az biztos, hogy valamilyen tejtermékkel lazítottam,
- penne vagy orsó tészta, kifőzve.
Elkészítés:
1. A zsiradékon megpároljuk a vöröshagymát, majd a végén a fokhagymát is hozzákeverjük.
2. Mehet bele a tonhal. Megkeverjük, felöntjük paradicsomlével, fűszerezzük és egyet forralunk rajta.
3. A kifőtt tésztával összekeverjük a halat, lazítjuk tejjel vagy tejföllel. Egy kisebb tepsibe öntjük az egészet, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokos sütőben átsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése