Rengeteg, legalább harminc tojásfehérje sorakozott a mélyhűtőben. Ebből készítettem egy citromos és egy diós süteményt. A citromos nem nyerte el a tetszésem, de ez a diós nagyon ízlett. Fotó nem készült, nem volt idő. Amúgy sem egy dekoratív sütemény, ha nem vonjuk be csokimázzal.
Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje,
- 3-4 evőkanál porcukor,
- 15 dkg darált dió,
- 1 evőkanál rum,
- két teáskanál kakaópor (elhagyható).
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleöntjük a rumot. Elkeverjük.
2. Beleforgatjuk a darált diót.
3. Vajazott-lisztezett őzgerinc formába öntjük a tésztát. Egy keveset hagyunk az edényben, azt összekeverjük a kakaóporral és ráöntjük a tészta tetejére. Kiskanállal kicsit belekeverjük (óvatosan).
4. 170-180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, majd rácson kihűtjük. Bevonhatjuk csokimázzal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése