A recept ötlete Gabojszától származik. Én annyit módosítottam, hogy tettem a levesbe egy sárgarépát is, hogy szebb színe legyen.
Hozzávalók:
- 50 dkg pasztinák,
- 1-1,5 liter alaplé,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3-5 dkg vaj,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dl tejszín,
- néhány csepp citromlé (ez el is maradhat),
- só,
- bors,
- 1 sárgarépa,
- a tálaláshoz szalonnachips.
Elkészítés:
1. A pasztinákot megmossuk, apróra daraboljuk (én nem hámozom).
2. A vöröshagymát összevágjuk, majd vajon elkezdjük párolni. Néhány perc után hozzáadjuk a pasztinákot is és együtt, lassú tűzön, időnként kevergetve pirítjuk a pasztinákot (hogy az édes íz jobban kijöjjön, a pasztinák cukortartalma karamellizálódjon).
3. Belereszeljük a fokhagymát. Néhányat keverünk rajta, majd gyorsan felöntjük az alaplével. Puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk.
4. Botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a tejszínt, ízesítjük kevés citromlével és forralunk rajta egyet.
5. A szalonnát kis vékony négyzetekre vágjuk, majd szárazon kisütjük. Akkor jó, ha már ropogós. Ezzel szórjuk meg a levest tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése