A próbatészta fokhagymás-szőlőmagolajos öntetet kapott, rá petrezselymet és reszelt kecskesajtot. Itt írtam a házi tésztakészítési kísérletünkről.
Hozzávalók egy adaghoz:
- tészta,
- 1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, vagy reszelve,
- 1-2 evőkanál szőlőmagolaj/olívaolaj,
- egy kevés petrezselyem, aprítva,
- kevés kecskesajt, reszelve.
Elkészítés:
1. A tésztát kifőzzük.
2. A fokhagymát és az olajat összekeverjük, alacsony lángon kicsit sütjük. Ne legyen színe, ne süssük túl, csak kicsit kevergessük át, hogy illatozni kezdjen.
3. A kifőtt tésztával összekeverjük a fokhagymás olajat, megszórjuk reszelt kecskesajttal és a petrezselyemmel. Azonnal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése